Persoonlijke lening / aflopend krediet

Afdrukken

Denkt u na over een verbouwing in uw woning zoals een aanbouw, een dakkapel, een nieuwe keuken of de aanschaf van een auto of caravan? Dan is een aflopend krediet iets voor u. Deze kredietvorm wordt vaak gebruikt om productaankopen te financieren waarbij de gehele koopsom in één keer moet worden voldaan. Voor een aflopend krediet betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vaste looptijd. U weet dan van te voren waar u aan toe bent. Voor alle vormen van aflopend krediet gelden deze eigenschappen.

In deze rubriek leest u alles over de verschillende vormen van aflopend krediet.

Persoonlijke lening
U kunt een bedrag lenen van minimaal € 5.000,00 en maximaal € 75.000,00 die u in 6 – 120 maanden terugbetaalt. U dient een persoonlijke lening voor uw 68e levensjaar te hebben beëindigd. Een langer durende looptijd, tot 180 maanden, is ook mogelijk. Dat kan nuttig zijn bij b.v. een verbouwing, aankoop keuken of boot.

Seniorenlening
Dit is eigenlijk een persoonlijke lening speciaal ontwikkeld voor oudere cliënten.
Naast de gebruikelijke voorwaarden zijn er voor een Seniorenlening aanvullende voorwaarden zoals:
- Het maximale kredietbedrag is € 12.500,00
- Cliënt mag niet ouder zijn dan 68 jaar bij het tot stand komen van de overeenkomst
- De maximale looptijd van de lening is 72 maanden
- De overeenkomst moet zijn beëindigd wanneer cliënt 72 of 74 jaar wordt afhankelijk van de geldverstrekker.

Dit is een object gebonden financieringvorm. De hoogte van het kredietbedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van het object. De looptijd van de lening dient te zijn afgestemd op de gebruiksduur van het object. Bij huurkoop is dat vaak een auto. Om de maandtermijn te verlagen kan gekozen worden voor een slottermijn. Die slottermijn dient dan met de laatste maandbetaling ineens te worden voldaan. Het minimale kredietbedrag is € 5.000,00 en de lening kan in 6 tot maximaal 72 maanden worden afgelost.
Tijdens de looptijd bent u economisch eigenaar van het object en u heeft het genot ervan. Vanwege het onderpand geldt bij huurkoop in principe geen eindleeftijd waarop het contract beëindigd moet zijn.

Is een kredietvorm op basis van Huurkoop, waarbij een vast bedrag wordt geleend. Dat kan het totale aankoopbedrag zijn of een gedeelte daarvan als er b.v. een inruil is of aanbetaling. Ook hier wordt het geleende bedrag in gelijke maandelijkse termijnen terugbetaald over een vooraf afgesproken looptijd. U bent economisch eigenaar, heeft het genot van het object en niet de fiscale bijtelling, zoals bij zakelijke operationele lease.